در پی صدور حکم قصاص و زندان برای مامورانی که یک شهروند را در اعتراضات سال ۱۴۰۱ ایران، در خانهاش کشتند، وکیل این خانواده میگوید از صدور حکم اعدام خوشحال نیست، اما جنبه بازدارنده این احکام اهمیت دارد.
محمد جامهبزرگ، شهروند ساکن ملارد کرج، شب سوم مهر ۱۴۰۱ و در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» به دست نیروهای امنیتی، که از پناه دادن او به معترضان خشمگین بودند، در منزل شخصیاش با شلیک گلوله به قتل رسید.
هفته گذشته یک دادگاه نظامی در تهران یک مامور امنیتی را به جرم این قتل به قصاص (اعدام) و دو مامور دیگر را به حبس محکوم کرد و یک مامور امنیتی هم به جزای نقدی محکوم شد. هفت مامور دیگر در این پرونده تبرئه شدهاند.
پیام درفشان، وکیل خانواده جامهبزرگ، روز یکشنبه ۲۴ دی در گفتوگو با روزنامه هممیهن در مورد این حکم و واکنش خانواده جامهبزرگ به آن گفت: «ما و خانواده از اینکه رای اعدامی صادر شده، شادمان نیستیم. ما میخواهیم مانعی ایجاد شود که شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم. هدف از اطلاعرسانی این است که آسیبی ایجاد نشود. در این موارد که جنبه بازدارنده دارد، وقتی مسائل مثبت منعکس میشود، ثمرات دارد و دفعه بعد تحت بحرانهای اجتماعی کسی خارج از قواعد اصولی رفتار نمیکند.»
آقای درفشان در مورد دلیل اعلام نشدن اسامی متهمان و جزییات احکام زندان گفت: «ماده ۶۳۳ قانون دادرسی کیفری در خصوص آرای محاکم نظامی صراحت دارد که جزئیات آن قابل افشا نیست. اگر رای قطعی بود بنا بر شرایطی رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح میتواند اطلاعات پرونده را منتشر کند.»