افزایش طلاق در ایران؛ از هر دو ازدواج در تهران یکی به طلاق می‌انجامد


 

تازه‌ترین آمار سازمان ثبت احوال ایران حاکی است که در هفت ماه اول سال ۱۴۰۳ از ۲۷۴ هزار و ۵۹۶ ازدواج ثبت شده ۱۰۸ هزار و ۶۷۳ مورد به طلاق منجر شده است. به این ترتیب حدود ۳۹ درصد ازدواج‌ها به طلاق منجر شده است و این نسبت در تهران به ۵۲ درصد می‌رسد.


این نشان می‌دهد که آمار طلاق‌ها نسبت به ازدواج‌ها بیشتر شده است و رسانه‌های ایران هشدار می‌دهند که «طلاق به عنوان یک پدیده اجتماعی در حال افزایش است.»


علاوه بر این، با بررسی داده‌های مرکز آمار ایران مشخص می‌شود که از سال ۱۳۸۹ تا ۱۴۰۲، ازدواج ۴۶ درصد کاهش یافته است.


بر اساس این آمار، بیشترین تعداد ازدواج در شهرهای تهران، مشهد، خوزستان، فارس و آذربایجان شرقی ثبت شده است و کمترین تعدد ازدواج در شهرهای سمنان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و خراسان جنوبی به ثبت رسیده است.


آگهی


افزایش طلاق در ایران؛ از هر دو ازدواج در تهران یکی به طلاق می‌انجامد.

منبع گفته می‌شود که مراسم سنتی عروسی و هزینه‌های هنگفت آن یکی از عوامل بازدارنده ازدواج‌ها است

به گزارش «اقتصادآنلاین»، عوامل مختلفی چون «تغییرات اقتصادی، بیکاری جوانان و تغییر در نگرش‌های فرهنگی و اجتماعی» در کاهش ازدواج از دهه ۹۰ به این سو نقش داشته است. به عبارتی زندگی مشترک در ۱۲ سال منتهی به سال ۱۴۰۲چالش‌های زیادی داشته است.


این درحالیست که بنابر این گزارش‌ها از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۸۹ آمار ازدواج حدود ۱۹۴/۵ درصد افزایش داشت و از ۳۰۲ هزار و ۶۶۷ ازدواج در سال ۱۳۵۸ به ۸۹۱ هزار و ۶۲۷ ازدواج در سال ۱۳۸۹رسیده بود.


این داده‌ها همچنین نشان می‌دهند که از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۷۰ تعداد طلاق‌ در «یک حالت نسبی» قرار داشت اما بعدتر افزایش یافت، به این شکل که از ۲۱ هزار و ۱۷۰ مورد در سال ۱۳۵۸ به ۳۷ هزار و ۸۲۷ مورد در سال ۱۳۹۶ رسید که حدود ۷۸ درصد رشد را نشان می‌دهد.


آمار طلاق از سال ۱۳۸۰ شتاب بیشتری گرفت و در دهه ۹۰ به اوج رسیده است.

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در پنجاه‌وهفتمین هفته به ۳۷ زندان کشور گسترش یافت

 تصویری از دیوارنویسی علیه اعدام‌ها در ایران کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در پنجاه‌وهفتمین هفته با اعتصاب غذای جمعی از زندانیان زندان چو...