به گفته وزارت خارجه ایران در این ملاقات درباره «امنیت مرزی، قاچاق مواد مخدر و مهاجرتهای غیرقانونی و توسعه روابط برای حل چالشها و نگرانیهای مشترک» نیز صحبت شده است.
وضعیتغزه، سوریه و لبنان نیز موضوع «بحث و تبادل نظر» بوده است.
هر دو کشور بر تقویت و گسترش روابط تاکید کردند.
این دیدار در حاشیه نشست معاونان وزرای امور خارجه سازمان سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در تهران صورت گرفته است.
نشست اکو در تهران
ایران و پاکستان روابط نزدیکی دارند اما اسلامآباد حکومت طالبان را به ناامنی مرزی متهم میکند و اینکه جلوی فعالیت گروههای «تروریستی» را نمیگیرد؛ ادعایی که مقامات افغانستان آن را رد میکنند. ایران نیز درباره حضور اتباع افغانستان در این کشور مشکلات زیادی را مطرح کرده است.
ایران و پاکستان هر دو فعالانه برنامه اخراج مهاجران و پناهجویان افغان را از کشورهایشان دنبال میکنند.
دیدار خانم بلوچ با آقای وزیر خارجه ایران پس از سفر هفته پیش و انتقادآمیز آقای عراقچی به کابل صورت گرفته است.
ایران رسما طالبان را به رسمیت نشناخته اما روابط حسنه با حکومت طالبان دارد. وزارت خارجه ایران چنین سفری را ضروری دانسته بود. اما منتقدان این سفر را در حالی که ایران حکومت طالبان را برسمیت نمیشناسد خارج از عرف دیپلماتیک میخوانند.
با گذشت بیش از سه سال از حاکمیت طالبان در افغانستان، هیچ کشوری از جمله کشورهای همسایه افغانستان به شمول ایران و پاکستان حکومت طالبان را به رسمیت نشناختهاند.
اما این دو کشور همزمان با نگرانیهای امنیتی روابط نزدیکی با طالبان دارند و درباره تهدیدهای امنیتی، قاچاق مواد مخدر و افزایش مهاجرت نگرانی مشترک دارند.
نشست معاونان وزرای امورخارجه عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو دیروز (دوشنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) در تهران برگزار شد با حضور نمایندگان ایران، آذربایجان، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و پاکستان.
باوجودیکه افغانستان عضو سازمان اکواست اما اجلاس این سازمان پس از رویکارآمدن حکومت طالبان بدون حضور نمایندگان آنها برگزار میشود