استقبال آمریکا از تاکید مجدد اقدامات متقابل اف‌اِی‌تی‌اف علیه ایران


 وزیر خزانه داری آمریکا از تاکید مجدد اقدامات متقابل اف‌اِی‌تی‌اف علیه ایران به دلیل خطر «تأمین مالی تروریسم» استقبال کرد

 

اسکات بسنت، وزیر خزانه داری آمریکا می‌گوید که از تاکید مجدد اقدامات متقابل اف‌اِی‌تی‌اف علیه ایران به دلیل خطر «تأمین مالی تروریسم» و همچنین از ادامه تلاش‌ها برای تقویت نظام مالی بین‌المللی در برابر تمامی اشکال «تأمین مالی غیرقانونی» استقبال می‌کند.


گروه ویژه اقدام مالی (اف‌اِی‌تی‌اف) در نشست اخیر خود درباره خطرات جدید تأمین مالی اشاعه و تأمین مالی تروریسم، افزایش دسترسی به خدمات مالی و استانداردهای مربوط به پرداخت‌های داخلی و بین‌المللی گفتگو کرد. در این نشست نمایندگانی از وزارت خزانه داری آمریکا هم حضور داشتند.


این نهاد همچنین اصلاحاتی را در توصیه‌های خود تصویب کرد تا بر اهمیت مقابله با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم تأکید کند. این اصلاحات تضمین می‌کند که اقدامات پیشگیرانه و کنترلی متناسب با سطح ریسک‌های شناسایی‌شده صورت بگیرد.


ایران در فهرست «حوزه نواحی پرخطر تحت فراخوان اقدام»، معروف به فهرست سیاه این نهاد قرار دارد.


استقبال آمریکا از تاکید گروه اقدام ویژه مالی علیه ایرانمنبع گروه ویژه اقدام مالی (اف‌اِی‌تی‌اف) که تعیین‌کننده استانداردهای جهانی برای مبارزه با پول‌شویی، مقابله با تأمین مالی تروریسم و جلوگیری از اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی است

قرار گرفتن در فهرست سیاه اف‌اِی‌تی‌اف به معنی این است که این نهاد به اعضای خود شامل شبکه‌ای از کشورهای مختلف، نهادهای بین‌المللی و موسسات پولی و اعتباری، قویا توصیه می‌کند تا از مراودات مالی و بانکی با آن پرهیز کنند.

گروه ویژه اقدام مالی که تعیین‌کننده استانداردهای جهانی برای مبارزه با پول‌شویی، مقابله با تأمین مالی تروریسم و جلوگیری از اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی است، دومین نشست عمومی خود را تحت ریاست مکزیک برگزار کرد.


این سازمان در گزارش آبان ماه امسال (۱۴۰۳) خود اعلام کرد که فقط زمانی در تصمیم خود در مورد ایران تجدید نظر خواهد کرد که آن کشور به طور کامل طرح اقدام مورد نیاز را تکمیل کند، که شامل تصویب اجرای کنوانسیون‌های پالرمو و تامین مالی تروریسم می‌شود.


کنوانسیون پالرمو یک توافق بین‌المللی مورد حمایت سازمان ملل است که برای مبارزه با قاچاق انسان و تولید غیرقانونی و قاچاق اسلحه و مهمات تصویب شده است.


عضویت ایران در چارچوب لوایحی که دولت حسن روحانی تهیه کرد در مجلس آن کشور تصویب شد، اما مصوبه‌های مجلس با مخالفت شورای نگهبان در آبان ۱۳۹۷ به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد. بررسی مجدد این مصوبه‌ها با موافقت رهبر جمهوری اسلامی در دی ۱۳۹۹ در مجمع تشخیص آغاز شد اما تاکنون بلاتکلیف مانده‌اند.


مخالفان گروه ویژه اقدام مالی در ایران می‌گویند که پیوستن ایران به این کنوانسیون‌ها باعث افزایش فشار غرب برای قطع حمایت مالی و نظامی ایران از نیروهای نیابتی این کشور در منطقه است

صادق لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هم درآذر ماه امسال (۱۴۰۳)، درباره پیوستن ایران به اف‌اِی‌تی‌اف گفت: «پیوستن به اف‌اِی‌تی‌اف بحث فنی است. اگر به مجمع بیاید، بررسی می‌کنیم. اما باید مشخص شود با پذیرفتن آن چقدر فایده می‌بریم.»


عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد کابینه پزشکیان هم در آذر ماه گفت: «حتی اگر سی‌اف‌تی و پالرمو را هم بپذیریم معلوم نیست از لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف بیرون بیاییم. اما باید بتوانیم بدین‌وسیله بهانه‌های مختلف را از دشمن سلب کنیم.» سخنانی که واکنش محافظه‌کاران منتقد دولت را برانگیخت و جملگی «بدعهدی دشمن در قضیه برجام» را یادآوری کردند.


ایران به همراه کره شمالی و میانمار سال‌هاست که در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی قرار دارد و به عنوان کشوری «پرخطر» برای سرمایه‌گذاری و نقل‌‌وانتقال پول مطرح می‌شود؛ موضوعی که از دید این سازمان مربوط به نقص در زمینه مقابله با حمایت مالی از تروریسم و پولشویی است.


ایران تا کنون عهدنامه‌های پالرمو و سی‌اف‌تی (مقابله با تامین مالی تروریسم) را نپذیرفته است.


محافظه‌کاران مخالف پیوستن ایران به این کنوانسیون‌ها می‌گویند که فشار غرب برای قطع حمایت مالی و نظامی ایران از نیروهای نیابتی آن کشور در منطقه است. موافقان می‌گویند با ناترازی‌های گسترده موجود، جمهوری اسلامی چاره‌ای جز پیوستن به توافقنامه‌‌ها برای باز کردن راه سرمایه‌گذاری خارجی ندارد.


ایران ابتدا در سال ۲۰۰۹ در فهرست سیاه اف‌اِی‌تی‌اف قرار گرفت اما سال ۲۰۱۶ از این فهرست خارج شد اگرچه بار دیگر در سال ۲۰۲۰ نامش در به این فهرست افزوده شد.


اف‌ای‌تی‌اف یک نهاد نظارتی است که توسط کشورهای گروه هفت راه‌اندازی شده و مقرراتش بیشتر متکی بر اجرای قوانینی است که توسط نهادهای معتبر بین‌المللی مانند سازمان ملل تصویب شده‌اند.

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در پنجاه‌وهفتمین هفته به ۳۷ زندان کشور گسترش یافت

 تصویری از دیوارنویسی علیه اعدام‌ها در ایران کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در پنجاه‌وهفتمین هفته با اعتصاب غذای جمعی از زندانیان زندان چو...