پس از حسین علیزاده و محسن چاوشی، سیمین غانم هم «قدردانی» جشنواره موسیقی فجر را رد کرد


«سیمین غانم در واکنش به اهدای روز آخر جشنواره فجر به او؛ «نیازی به قدردانی مسئولان جشنواره فجر ندارم

پس از حسین علیزاده و محسن چاوشی، سیمین غانم،‌ خواننده مشهور ایرانی هم قدردانی جشنواره موسیقی فجر را رد کرد و گفت: «نیازی به قدرشناسی از طرف مسئولان جشنواره فجر را ندارم.» او با انتقاد از محدودیت‌هایی که برای آواز زنان در ایران وجود دارد گفت حتی «فرصت کنسرت دادن» برای زنان هم در سال‌های اخیر از او گرفته شده است.

مسئولان چهلمین جشنواره موسیقی فجرکه هر سال به مناسبت سالگرد انقلاب اسلامی در ایران برگزار می‌شود، پیشتر اعلام کرده بودند که «به پاس نقش تاثیرگذار سیمین غانم در مسیر خوانندگان زن» اجراهای روز پایانی (امروز) جشنواره موسیقی فجر به این خواننده تقدیم می‌شود.

خانم غانم ازجمله هنرمندانی بود که در زمان انقلاب در اوج فعالیت هنری خود بود. او پس از انقلاب در ایران ماند و سال‌ها به خاطر ممنوع بودن آواز زنان فقط در خانه به کار تدریس آواز پرداخت.


خانم غانم در یک پیام صوتی گفت که «علیرغم محدودیت‌های اجرا که صرفا برای» زنان بوده،‌ در ایران مانده است.

این هنرمند می‌گوید که «برای شادی دل‌ها» چندین سال کنسرت برای زنان اجرا کرده است و در تمام سال‌های فعالیتش «جایزه» اش را از مردم دریافت کرده است اما در چند سال گذشته این فرصت هم از او گرفته شده است.


پیش از خانم غانم،‌ حسین علیزاده موسیقیدان، نوازنده سرشناس ایرانی و محسن چاوشی، خواننده پاپ که اجراهای روزهای سوم و پنجم جشنواره به آنها تقدیم شده بود، به‌شدت از جشنواره موسیقی فجر انتقاد کردند.


آقای چاوشی در پیامی نوشت: «مطلع شدم که برگزارکنندگان جشنواره موسیقی فجر از من نامی در روز پنجم این برنامه (با عنوان تقدیم و...) آورده‌اند. نه راضی‌ام به چنین چیزی و نه علاقه به شنیدن نام خود (به هر بهانه و دلیلی) در چنین موقعیت‌ها و محافلی دارم‌.»


پیش از او حسین علیزاده هم با اعتراض به جشنواره موسیقی فجر گفته بود: «همه‌ افتخارم در موسیقی ایران همواره‌ عدم حضور در جشنواره موسیقی فجر بوده است. این جشنواره فرمایشی‌ است، نه هنری و نه در حد و اندازه‌ هنر. من از هرگونه بزرگداشت از طرف ارگان‌های حکومتی بی‌نیاز هستم و پیوسته سپاسگزار مردم آگاهی‌ام که بی‌دریغ پشتیبان هنر و هنرمندشان در هر شرایطی بوده‌اند.»


مسئولان جشنواره موسیقی فجر امسال اعلام کردند که به «پاس قدردانی» اجراهای هر روز را به یکی از هنرمندان موسیقی ایران تقدیم می‌کنند. البته این اقدام صرفا نام‌گذاری بوده و برنامه ویژه‌ای برای گرامیداشت این هنرمندان در نظر گرفته نشده است.


جشنواره موسیقی فجر مهمترین رویداد موسیقایی سال در ایران محسوب می شود اما برخی از موسیقی دانان نامی ایران سال‌هاست که از حضور در آن خودداری می‌کنند.

یکی از دلایل دلسردی از این جشنواره، برخورد سلیقه‌ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مقوله موسیقی، ایجاد مانع در اشاعه موسیقی از طریق ممیزی‌های گسترده و ایجاد محدودیت برای هنرمندان به‌ویژه زنان است.

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در پنجاه‌وهفتمین هفته به ۳۷ زندان کشور گسترش یافت

 تصویری از دیوارنویسی علیه اعدام‌ها در ایران کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در پنجاه‌وهفتمین هفته با اعتصاب غذای جمعی از زندانیان زندان چو...