تلگراف: جمهوری اسلامی زوج گردشگر بریتانیایی را برای امتیازگیری از لندن بازداشت کرده است


روزنامه تلگراف گزارش داد کریگ و لیندزی فورمن، زوج گردشگر بریتانیایی بازداشت‌شده در ایران، جرمی مرتکب نشده‌اند و دستگیری آن‌ها با هدف گرفتن امتیاز از لندن صورت گرفته است.


یک منبع آگاه یک‌شنبه ۲۸ بهمن به تلگراف گفت: «آن‌ها به دلیل ارتکاب جرم بازداشت نشدند. آن‌ها شهروندان بریتانیا هستند و همین امر به‌تنهایی برای توجیه بازداشتشان، تماس [تهران] با انگلستان و درخواست چیزی کافی است.»


او افزود این دو گردشگر احتمالا به بهانه «عکس‌برداری» از مکانی بازداشت شده‌اند و مقام‌های جمهوری اسلامی می‌کوشند در ازای آزادی آن‌ها از بریتانیا امتیاز بگیرند.


این منبع آگاه هشدار داد: «شما لازم نیست جرمی مرتکب شوید. داشتن گذرنامه اروپایی شما را به یک هدف [برای حکومت ایران] تبدیل می‌کند. اگر چشمان آبی و موی بلوند دارید، ایران برای شما امن نیست، چه به‌عنوان گردشگر و چه برای سفر کاری.»


دادگستری کرمان ۲۴ بهمن از ملاقات هوگو شورتر، سفیر بریتانیا در تهران، با دو شهروند بریتانیایی زندانی در این استان خبر داد و اعلام کرد این افراد «متهم به جرایم امنیتی» هستند.


دادگستری کرمان به هویت این دو نفر اشاره‌ای نکرد.


خانواده این دو شهروند بریتانیایی ۲۷ بهمن در بیانیه‌ای هویت آن‌ها را کریگ و لیندزی فورمن اعلام کردند و گفتند تمام تلاش خود را برای تضمین امنیت و سلامت عزیزانشان انجام خواهند داد.


بی‌بی‌سی جهانی نیز ۲۷ بهمن گزارش داد این دو گردشگر که کمی بیش از ۵۰ سال سن دارند، در حال سفر دور دنیا با موتورسیکلت بودند که در ایران بازداشت شدند.


Play

روزنامه تلگراف در ادامه گزارش خود نوشت کریگ و لیندزی فورمن از خطراتی که ممکن است شهروندان بریتانیایی را در سفر به ایران تهدید کند، آگاه بودند.


تلگراف افزود چهار روز پیش از قطع ارتباط با این زوج، آن‌ها در پستی در فیس‌بوک ضمن اشاره به هشدارهای رسمی وزارت خارجه بریتانیا درباره «احتمال بالای بازداشت» در ایران و ابراز نگرانی‌ خانواده و دوستانشان تاکید کردند که قصد دارند شخصا شرایط ایران را تجربه کنند.


آن‌ها در این پست نوشتند: «دولت بریتانیا سفر به این مناطق را جز در موارد ضروری توصیه نمی‌کند و اخبار نیز تصویری نسبتا تاریک از اوضاع [در ایران] ارائه می‌دهد. اما نکته اینجاست: مسافران و گردشگرانی که از این مناطق عبور کرده‌اند، تنها از مهمان‌نوازی گرم، مناظر شگفت‌انگیز و خاطراتی ماندگار سخن می‌گویند.

ما می‌خواهیم خودمان این را تجربه کنیم. به همین دلیل اینجا هستیم.»


ویدا مهران‌نیا، همسر احمدرضا جلالی، شهروند ایرانی-سوئدی محبوس در زندان اوین، خبر داد همسرش از طریق سایر زندانیان از بازداشت این زوج بریتانیایی اطلاع یافته است.


او به نقل از جلالی گفت کریگ و لیندزی فورمن هنوز به زندان اوین منتقل نشده‌اند.


جلالی در اردیبهشت سال ۱۳۹۵ به دعوت دانشگاه‌های تهران و شیراز به ایران سفر کرد اما پس از شرکت در همایش‌های علمی بازداشت و به «جاسوسی» متهم شد.


ابوالقاسم صلواتی، قاضی دادگاه انقلاب، برای او حکم اعدام صادر کرد و این حکم در دیوان عالی کشور به تایید رسید. او از آن زمان در معرض اجرای حکم اعدام قرار دارد.


فعالان حقوق بشر بازداشت شهروندان کشورهای غربی از سوی جمهوری اسلامی را «گروگان‌گیری حکومتی» می‌دانند و می‌گویند تهران از این حربه برای تحت فشار گذاشتن غرب و گرفتن امتیاز از آن استفاده می‌کند.


پیش از این چچیلیا سالا، روزنامه‌نگار ایتالیایی، ۱۹ دی و پس از گذراندن ۲۰ روز در زندان‌ جمهوری اسلامی آزاد شد و چهار روز پس از آن، کارلو نوردیو، وزیر دادگستری ایتالیا، دستور آزادی فوری محمد عابدینی نجف‌آبادی، ایرانی بازداشت شده در ایتالیا به اتهام همکاری نظامی با سپاه پاسداران، را صادر کرد.

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در پنجاه‌وهفتمین هفته به ۳۷ زندان کشور گسترش یافت

 تصویری از دیوارنویسی علیه اعدام‌ها در ایران کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در پنجاه‌وهفتمین هفته با اعتصاب غذای جمعی از زندانیان زندان چو...