یک مقام آگاه، دولت احمدینژاد و سپاه پاسداران را در پرونده گم شدن فرشهای سعدآباد متهم کرد
خبرگزاری ایلنا اظهارات یک مقام آگاه را که نامش فاش نشده، منتشر کرده که او دولت محمود احمدینژاد و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در پرونده گم شدن فرشهای نفیس کاخ سعدآباد متهم کرده است.
این مقام آگاه که به نظر میرسد از اعضای دولت پیشین حسن روحانی باشد گزارش داد که بر اساس نخستین گزارش درباره مفقود شدن فرشهای نفیس مجموعه کاخ سعدآباد که در سال ۱۳۹۹به نهاد ریاست جمهوری ارسال شد، «سابقه امر به دوره قبل از آغاز کار دولت یازدهم» میرسد.
او گفت: «نهاد ریاستجمهوری به محض دریافت نخستین گزارش در این باره در سال ۱۳۹۹ که سابقه امر را به دوره قبل از آغاز کار دولت یازدهم میرساند، رسیدگی لازم را انجام داده و موضوع را فورا به مراجع نظارتی و قضایی ارجاع داده است.»
او مطرح شدن این موضوع در برهه کنونی را تلاش برای «انحراف اذهان» نامید و افزود: «آیا طرح رسانهای موضوع، سه سال بعد، بیش از آن که به گذشته و اصل موضوع مربوط باشد، برای انحراف اذهان از آنچه امروز میگذرد نیست؟»
این مقام آگاه ادامه داد: «انتقال هر گونه سند و دارایی منقول و غیرمنقول در ادارات دولتی از دستورالعملی مشخص تبعیت میکند و هر قدر مراکز دولتی حساستر باشند، این دستورالعملها دقیقتر و حساستر عمل میکند. چطور محمولهای از فرش توسط یک وانت بارگیری شده و بدون مجوز حراست نهاد ریاست جمهوری که زیر نظر وزارت اطلاعات عمل میکند و حفاظت فیزیکی ساختمان حافظیه که تماما توسط سپاه پاسداران انجام میشود، از این ساختمان خارج شده است؟»
او مقام آگاه که نامش فاش نشده از «انتشار خبری مخدوش، مغشوش و بدون ذکر هیچ منبع و ارائه سندی معتبر صرفا بنا بر ادعای یک ناشاهد ناشناس در یک رسانه رسمی» انتقاد کرده و خواستار مداخله «مراجع قانونی و قضایی» در این زمینه شده است.
این اظهارات در حالی است که به دنبال افشای خبر مفقود شدن ۴۸ فرش دستباف نفیس و گرانقیمت کاخ سعدآباد، عزتالله ضرغامی، وزیر گردشگری و میراث فرهنگی، گفت: «اطلاعات ناپدید شدن فرشهای کاخ سعدآباد باید به نظر مردم برسد.»
ضرغامی روز سهشنبه دوم خرداد در جمع خبرنگاران درباره ماجرای مفقود شدن فرشهای کاخ سعدآباد (ساختمان حافظیه)، گفت: «این اتفاق مربوط به دورههای گذشته است و خود آن مجموعه در اختیار میراث فرهنگی نیست.»
او مدعی شد: «درباره فرشهای سعدآباد یک پروندهای مربوط به دورههای قبل دولت در سالهای ۹۵ - ۹۴ [است] که مربوط به این دوره نبوده اما دستور بررسی آن را دادهام. حراست بعد از صحبت با نهادهای مختلف، گزارش مقدماتی ارائه کرد که هنوز قابل استناد نیست.»
پیشتر خبرگزاری فارس از مفقود شدن ۴۸ فرش دستباف نفیس و گرانقیمت طی سالهای ۹۲ تا ۹۵ از ساختمان حافظیه سعدآباد خبر داده بود.
چندی پیش یک نامه محرمانه از سوی گروه هکری بلکریوارد به دست ایراناینترنشنال رسید که به دنبال هک سایت «دانشگاه امام صادق» به دست آمده بود و بر اساس آن، تعداد سکههای طلای مصادرهای این دانشگاه بعد از گذشت ۴۴ سال از انقلاب سال ۵۷ همچنان مشخص نیست.
بیاطلاعی از میزان اموال مصادره شده و در اختیار دانشگاه امام صادق در حالی است که سخنگوی دولت ابراهیم رئیسی ادعا کرد محمدرضا شاه پهلوی تاجها و جواهرات سلطنتی را از ایران خارج کرده است.
پس از آن، شهبانو فرح پهلوی هشدار داد نسبت به سرقت جواهرات سلطنتی از بانک مرکزی به وسیله حکومت نگران است چرا که به گفته او، «میدانند ممکن است رژیم عوض شود» و میخواهند «این جواهرات را بردارند».