پژمان بازغی، از ستارگان سینما و تلویزیون ایران و رئیس انجمن بازیگران سینما، به مجازات هنرپیشههای زن مخالف حجاب اجباری اعتراض کرده و خواهان حمایت مردم و «اتحاد و همدلی» شده است.
آقای بازغی با اشاره به جزئیات برخی از احکامی که علیه بازیگران زن معترض صادر شده، به فشار شدید بر دستاندرکاران سینمای ایران اشاره کرد و گفت: «چند تا حکم صادر شده است که حداقلیترین حقوق شهروندی اعضای خانه سینما را از آنها گرفته است؛ داشتن یک خط تلفن، داشتن اینستاگرام، دو سال ممنوعالکار، دو سال ممنوعالخروج.»
آقای بازغی گفت به عنوان رئیس انجمن بازیگران سینمای ایران در تلاش بوده تا احکام مجازات تعدیل شود.
او در مصاحبهای با وبسایت صبا، که اخبار فرهنگ و هنر ایران را پوشش میدهد، گفت از سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار میرفته که از هنرمندان در برابر محاکم حمایت کنند. او گفت: «وزارت متبوع ما وزارت ارشاد است و وقتی اتفاقاتی از این دست رخ میدهد به تنهایی از دست ما کاری بر نمیآید.»
در روزهای اخیر دادگاههای ایران افسانه بایگان، آزاده صمدی و لیلا بلوکات را محکوم کردهاند. این احکام اعتراضهای زیادی را برانگیخته و به ویژه محکومیت خانمها بایگان و صمدی به مراجعه به روانشناس با انتقادهای زیادی را در پی داشته است. چهار انجمن سلامت روان در نامهای به غلامحسین محسنی اژهای خواهان توقف روند «برچسبزنی بیماری روانی» به مخالفان حجاب اجباری شدهاند.
پژمان بازغی روز پنجشنبه در مخالفت با مجازات هنرمندان معترض گفت: «هنرمند آینه جامعه است و اگر روح هنرمند به درد بیاید طبیعتا دارد اتفاقی و گوشهای از جامعه را به نمایش میگذارد.»
او با درخواست حمایت مردم از سینماگران گفت: «امیدوارم که این روزها بگذرد. تنها با اتحاد و همدلی این روزها میتواند سپری شود.»
او افزود: «چشم امید ما به مردم است. ما هنرمند نیستیم اگر مردم ما را تماشا نکنند.»
آقای بازغی این صحبتها را در حاشیه اکران فیلم «پرونده باز است»، آخرین ساخته کیومرث پوراحمد بیان کرد.
این فیلم درباره نوجوان ۱۵ سالهای است که برای یک پرونده قتل به زندان افتاده و منتظر حکم دادگاه است.
آقای پوراحمد پس از آنکه نام فیلم پرونده باز است در جشنواره فیلم فجر مطرح شد، شرکت در جشنواره را تصمیم تهیهکننده خواند و گفت: «در این چند ساله جشنواره هيچ ارزش و اهمیتی برای من نداشته، بهخصوص در این سال خونبار و دردناک.»
این نویسنده و کارگردان نامدار در فروردین ماه درگذشت و گزارش شد که او در خانهاش خودخواسته به زندگیاش پایان داده بود.